Bruksgrattis!

19148888_10158772880185527_4191871593984129045_nVilken dag! Mycket ”tänk om” men jag inser hur enormt duktiga valpköpare jag har! Idag har Julia och Härja (CW Burning Inside) debuterat i lägreklass spår, jag och Trøkk var oxå där och startade, under väldigt svåra förhållanden, mycket varmt och kvavt, mycket växtligheter i skogen, och mycket underlagsskiften iaf i mitt spår, Trøkk hittade fyra pinnar, sen snurrade vi runt.. jag trodde han spårade, och han kanske gjorde det, men inte riktigt rätt spår tror jag, efter att vi spårat 1200m och inte hittat fler pinnar gick vi tillbaka till spåret, och försökte hitta ut, och det gjorde vi, men inga flera pinnar. Vi behöver helt klart mera spår rutin och träning, han kämpade på så gott han kunde, men det blev för svårt. Men, vi fick iaf glädjas åt Härja och Julia, som hittade fem plus slut, det var en till som hade fem plus slut, och en med 3 plus slut, resten bröt, alla appellhundar bröt, så det säger en del om spåren, eller, spåren var helt okej, tror den extrema värmen som var, i kombination med nattens regn gjorde att grönskan exploderade och gjorde det svårt för många. Mycket skvattram i spåret, och det kan vilseleda vilken hund som helst.

Härja och Julia gjorde en väldigt fin lydnad! De avstod platsen, då de inte tränat den med skott, och hon sprang heller inte på budföringen, så poängen räckte inte hela vägen till uppflytt, men till ett fint godkänd, tvåa på pallen och titeln SPHI!!!

Medan vi tävlade i Överkalix, så debuterade Magdalena & Jazza (CW The Burning Heart) och Anna & Tezla (CW Evil Eye) i appellen i Boden. Magdalena och Jazza satte allt förutom hoppet som de avstod, och fick uppflytt och första plats! Vilken tävlingsdebut!!! Tezla hade lite svårt i spåret, och sprang inte budföringen, så poängen i specialen räckte inte till för uppflytt, men en fin fin lydnad hade de och blev godkända!!

Så enormt roligt att 11 av 12 valpar har tävlat redan!! De är nyss fyllda två år, och alla visar fina egenskaper på tävlingsplanen!! Blir en fröjd att följa de framöver!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s