Umeåhelg

IMG_5038.jpgHelgen har spenderats i Umeå, ingen så där jättelyckad helg resultat mässigt, men annars en mycket trevlig helg! Att åka 60 mil enkel väg för att tävla är kanske inte det klokaste jag gjort, men jag gillar ju att tävla 😉

På fredag överraskade vi Jennifer, som lämnat Kiruna och flyttat till Umeå, hon trodde att hon skulle på en romantisk dejt med sin kille, men där satt vi, och det blev en underbart trevlig kväll!!!

Lördag var det spår, drog startnr 11, och kom till spåret, som låg på myrmark, massor med skvattram, vilket inte riktigt är någon höjdare för för oss, då vi inte har det i Kiruna.. Turbo gjorde iaf ett supersnyggt upptag, en analys åt höger, 4-5 meter, tvär vänder och tågar iväg, framspår!!! Alltid roligt med framspår, men när de gör en analys och ett val känns det extra bra, och inte lika mycket ”tur” Vi spårar på och efter första vinkeln kommer vi ut på en myr, massor med skvattram, Turbo jobbar, snurrar, jobbar.. han har svårt, men vi tar oss framåt, hittar en pinne, gör en ganska stor lov, tillbaka till spåret, hittar en till pinne, och tredje pinnen, kommer till ett vattenfyllt dike, han letar nåt spår, vill över, får simma, jag har vatten till midjan när jag försöker hoppa över men hamnar i vattnet, upp ur diket, leta spår, gör en stor lov på ett kalhygge, tillbaka till diket, jag börjar bli stressad, och kanske pressar han för mycket att han ska hitta spåret, han suger fast i något och vi drar iväg, jag ser älgspår i mossan, men han känns säker, efter några hundra meter, så stannar han till och viftar på svansen, en pinne tänker jag, springer fram, men det han hittat var en hög färsk älgbajs… ”Titta matte, jag hittade det som denna spårläggaren lagt ifrån sig” Då inser jag att vi inte är rätt.. och börjar leta oss tillbaka.. hittar så småningom diket med vatten, bara att bada sig över den igen och leta nåt spår där vi sist hade det, men tiden har gått, vi hittar inget, och letar oss tillbaka till bilen.. Nå, då fick vi mer tid på IKEA :p

Första gången Turbo brutit ett spår, han har alltid tagit sig runt alla spår han fått, men det här blev helt enkelt för svårt för honom.. Nya tag!

Spenderade i stället dagen med att tröstshoppa på Ikea och Loboo, inte helt fel det heller 🙂

Söndag, söktävling, nya tag! En rolig sökruta som gick över klippor, Turbo jobbar på bra, grund på motvindssidan, som vanligt, han är för klok för att gå ut.. försöker skicka om han någon gång, och då går han bättre. På andra sidan går han mycket fint! Hittar en figge på andra skicket, fin markering, han har alltid haft enormt fina markeringar, påvis och lydnad kring det och på stigen, men, när vi skulle gå tillbaka till stigen var han enormt olydig, blev lite förvånad, men vi har kört mycket belöning från figge på påviset nu och lite ”helhet” och det syntes, alla transporter var rätt dåliga! Han vill även gå över stigen (som var utmarkerad i råterrängen, så ingen tydlig stig) och även där hade han lite knäck i öronen.. så, vi hittade iaf alla figgar, fick 8,5 från båda domarna pga några grunda slag, och olydnad..! Nå, det är jag nöjd med, han är balanserad och går i ett jämnt tempo hela rutan!

Efter lunch blev det uppletande.. två föremål!! En svår ruta, ingen vind alls, och då går han lätt ner och spårar, blir allt för noggrann vilket gör att tiden går snabbt, han hittar två föremål rätt snabbt, men sen inga fler, och vi var inte ensamma om att ha svårt i rutan.. lite tråkigt då han brukar sköta uppletande superbra, vilket han även gjorde nu, han letade bra och gav inte upp..

Lydnaden gick väldigt fint, han gör fin fina moment, och inga stora misstag, vilket känns riktigt bra, vi börjar få till momenten, och även på god väg att få en helhet! Känns så roligt, trist bara att tävlingarna börjar ta slut… Och avslutades med platsliggning, som gick fint! Totalt tvåa.. certpoäng… och ynka 4,74 poäng ifrån cert…!!! Surt, men bara att ta nya tag!

Vi fick skynda oss från Umeå, för att hinna med exteriörbeskrivning i Skellefteå som Turbo och Trøkk skulle göra, för Kurt Nilsson. Och, de båda blev godkända, vilket innebär att Turbo nu kan sätta KORAD framför sitt namn, och heter nu mera: KORAD, RLD F, RLD N, RLD A, SPH III, SÖKH III Ardiente Mal Pirata  DRHII
Trøkk måste vänta tills han gör MT nästa år!! Sen var det bara att rulla hemåt… hundmänniskor är tokiga..
Nu laddar vi för sista tävlingen, Sök i Piteå om två veckor…!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s