Bruksgrattis!

19148888_10158772880185527_4191871593984129045_nVilken dag! Mycket ”tänk om” men jag inser hur enormt duktiga valpköpare jag har! Idag har Julia och Härja (CW Burning Inside) debuterat i lägreklass spår, jag och Trøkk var oxå där och startade, under väldigt svåra förhållanden, mycket varmt och kvavt, mycket växtligheter i skogen, och mycket underlagsskiften iaf i mitt spår, Trøkk hittade fyra pinnar, sen snurrade vi runt.. jag trodde han spårade, och han kanske gjorde det, men inte riktigt rätt spår tror jag, efter att vi spårat 1200m och inte hittat fler pinnar gick vi tillbaka till spåret, och försökte hitta ut, och det gjorde vi, men inga flera pinnar. Vi behöver helt klart mera spår rutin och träning, han kämpade på så gott han kunde, men det blev för svårt. Men, vi fick iaf glädjas åt Härja och Julia, som hittade fem plus slut, det var en till som hade fem plus slut, och en med 3 plus slut, resten bröt, alla appellhundar bröt, så det säger en del om spåren, eller, spåren var helt okej, tror den extrema värmen som var, i kombination med nattens regn gjorde att grönskan exploderade och gjorde det svårt för många. Mycket skvattram i spåret, och det kan vilseleda vilken hund som helst.

Härja och Julia gjorde en väldigt fin lydnad! De avstod platsen, då de inte tränat den med skott, och hon sprang heller inte på budföringen, så poängen räckte inte hela vägen till uppflytt, men till ett fint godkänd, tvåa på pallen och titeln SPHI!!!

Medan vi tävlade i Överkalix, så debuterade Magdalena & Jazza (CW The Burning Heart) och Anna & Tezla (CW Evil Eye) i appellen i Boden. Magdalena och Jazza satte allt förutom hoppet som de avstod, och fick uppflytt och första plats! Vilken tävlingsdebut!!! Tezla hade lite svårt i spåret, och sprang inte budföringen, så poängen i specialen räckte inte till för uppflytt, men en fin fin lydnad hade de och blev godkända!!

Så enormt roligt att 11 av 12 valpar har tävlat redan!! De är nyss fyllda två år, och alla visar fina egenskaper på tävlingsplanen!! Blir en fröjd att följa de framöver!

Rallyvovvar!!

Helgen 3-4 juni hade vi rallytävlingar i Kiruna. Rally är ju inget jag tränar eller satsar på, men roligt att tävla ibland! Och bra träning för unghundarna!

Vi har ju varit i valpkoma ett tag, så det har blivit minimal träning, men det bra med rally är ju att man har lite tid på sig innan man ska in i ringen, och då hinner man snabbträna, tur att mina hundar är lättlärda och gillar att jobba 😉

Iaf, på lördag var det nybörjar klass, och avancerad klass. Trøkk och Kiwi skulle starta i nybörjarklassen, de hade två godkända rundor sen tidigare, och behövde en till för att få diplom och få starta i nästa klass!
Åkte dit på morgonen, visste att jag var startnr 2, och tänkte att jag värmer Kiwi lite innan banvandringen, och det kändes bra, hon var taggad och fin att köra! In i bilen, och dags för banvandring, tar en snabb titt på startlistan för att se vilket startnr Trøkk har, och ser att det är han som är startnr 2, och Kiwi startnr 18.. jag hade alltså värmt fel hund!!!! Klantigt!! Hade det varit tvärt om hade det nog inte varit nån fara, men Trøkk behöver ”packas ihop lite” innan han ska in på planen då han har en hel del fart under tassarna, och ljud! Nå, inget att göra åt nu, det var bara att tuta och köra! Han gör det han ska fint, och jag kom ihåg alla tempoväxlingar.. förutom att han trasslade in sig i kopplet, fick det två varv runt halsen, så gick allt fint, jag störde mig på kopplet, han brydde sig inte.. Nåja, det gick fint även om uppvärmningen var lika med noll!
Nästa hund in var Kiwi som nr 18, och hon gick superfint, hon är väldigt balanserad och kul att köra!! En fin runda, förutom att även hon trasslade in sig i kopplet, runt frambenen och under magen, tur att de inte är så känsliga 🙂
Och ja, helt klart fina rundor av båda två! För vid prisutdelningen fick Trøkk kliva högst upp på prispallen, med full pott 100/100 poäng!!! Kiwi blev tvåa, med 99/100 poäng, -1 poäng för en nos, ja, hon nosade på en skylt 🙂 Diplom och uppflytt för båda två, och jag strök de från start två den dagen!

Nästa ut var Turbo i avancerad klass, två starter… Det är ju rätt svårt när det kommer till att gå på höger sida och göra allt på den sidan oxå, men han tycker ju allt är roligt och är klok som en bok, så det gick ju fint även det! Han fick 98/100 poäng på runda 1, och högst upp på prispallen! Andra rundan fick han 96/100poäng, och blev tvåa! Diplom och uppflytt till mästarklass!! Och ja visst, varför inte efteranmäla oss till mästarklass som gick dagen efter!

Det gjorde vi, och jag funderade lite på vad jag höll på med när jag fick se banorna..!! Lite snabbträning, och in och köra! Två banor, den första kändes helt okej, den andra blev det lite fel, han la sig istället för sitt innan ett hinder (-10p) och att backa på höger sida fick jag göra själv (-10p) :p Lite andra småfel från min sida oxå, men helt okej rundor 🙂 Fick lite smått chock när vi vid prisutdelningen fick 90 poäng och CERT!!!! Alltså… kul! Den andra banan hade vi 76 poäng på, varav 2 vad felövning som drog 20 poäng, så utan de hade det blivit ett till cert.. Men, helgens resultat var långt över förväntad, och visst, nu måste vi ju jaga de två sista certen oxå, rally champion kan han väl få bli 😉

Valparna är här!!

Igår, 1 juni, kom valparna!! Takida var rätt flåsig under natten, hon sov, sen upp och vandra lite, sen sova igen, så gick hela natten, och kl 07:00 på morgonen föddes den första valpen, en svart trefärgade pojke. Sen rullade det på, och det kom 7 flickor innan nästa pojke kom, en till tjej, en till pojke, sen var det nog. totalt 11 valpar! Duktiga Takida sköter sina valpar med kärlek, alla är pigga och äter bra. Nu väntar 8 underbara veckor!!

Jag letar en fodervärd till en tikvalp, så är ni intresserad, hör av er!

IMG_9365

Tävlingssäsongen är igång!

17203087_10158271909915527_3195717147807451667_n-2Nu har tävlingssäsongen tydligen startat, och i helgen har årets första resultat ramlat in!

Lycka (CW You Learn) tränar Nose Work, och gjorde i fredags doftprov på eukalyptus, vilket de genomförde utan problem och riktigt snyggt!! Lycka är säker i sin markering, och visar verkligen säkert och tydligt vart doften finns!! Grattis Annika, och bra jobbat!! Film på provet kan ses i Coworkers kennel gruppen på Facebook: https://www.facebook.com/groups/646416752110437/

Det andra resultatet är ett lydnads resultat, och ett som verkligen är en bragd! Anna har startat Tezla (CW Evil Eye) i startklass, och de fick ihop nog poäng till uppflytt, och hamnade trea på pallen!! Anna har endast haft Tezla några månader, och de har under den korta tiden skapat en relation man blir tårögd av att se, de passar verkligen ihop, och jag är så glad att Anna ”tjatade” till sig Tezla!
Nu ser jag fram emot resten av 2017, och jag är säker på att ni kommer få se ett gäng Coworkers på planerna, redo för att visa upp sig!

Svenska Aussieklubben har även haft årsmötet, vilket innebär att 2016 års aussie listor blir officiella! Turbo har placerat sig så här:

2016 års Allround Aussie 6 av 99
2016 års Sök Aussie 3 av 21
2016 års Spår Aussie 13 av 80
2016 års Lydnads Aussie 72 av 84
2016 års Rally lydnads Aussie 53 av 71

Trøkk smet även in på Årets Lydnads Aussie där han slog Turbo och kom på 56 plats av 71 hundar!

Nästa år satsar vi högre!!

Rallyresultat

Här kommer en till uppdatering! 🙂

narribloggNarri har varit ut och tävlat Rally lydnad, i Finland, och det resulterade i två godkända rundor, på deras tävlingsdebut! Så bra jobbat!!

Nu har 7 av valparna varit ut och visat upp sig på tävlingsplanen med fin fina resultat! Så roligt, och de är bara bebisar än, så ser fram emot framtiden!

Till helgen väntar en valpträff för Takida kullen, 8 av valparna kommer, det blir såååå roligt att träffa alla igen!!! Då ska det spåras och lydas!

Jag är enormt nöjd med hur denna kullen har utvecklats, dels så har de förvaltas på ett bra sätt i deras nya hem, men en del är även genetiskt. De är trygga och nyfikna, de flesta är öppna och sociala, några är lite mer reserverade, men inte så att det stör.
De är enormt lättarbetade, lättbelönade, och fokuserade i arbetet. Några har fått Takidas intensitet (på gott och ont) och några är mer som Pubi (och Turbo) av den lite mer ”traktor” typen 🙂
Finns inget jag skulle vilja ändra på Trøkk som var den valp jag valde till slut, han går från 0-100 på 0,2 sekunder, och lika snabbt in i stadga igen. Det är roligt att gasa, men nu måste vi börja hitta balansen, och inte bara gasen 🙂

Nya tankar och planeringar kring avel pågår, och jag kommer mest troligt att para Takida till våren, hon löper om ca 5 mnd. Anledningen är att dessa valpar är så jäkla bra! Visst, det finns risker, och några saker har dykt upp i hennes första kull, men det har även kommit fram väldigt bra saker, som behövs i rasen, bland annat den mentala biten. De fyra som har gjort MH har inget eller väldigt lite aggressioner, väldigt nyfikna och orädda. Det är 8 som inte gjort MH, men det jag har sett och träffat är jag väldigt nöjd med!

Så, då har jag bloggat igen 🙂 På återseende!

Skäms på mig!

Alltså, man får ju skämmas.. tittar på blogginläggen och inser att senaste blogginlägget var för ungefär ett år sedan!! Vi skyller på Facebook, och hoppas att de flesta som är intresserade har möjlighet att följa oss där, via kennelsidan.

Året har bestått av en hel del fina resultat, flera av valparna har tagit sig ut på tävlingsbanorna inom bruks, lydnad och rallylydnad, vilket är enormt roligt! De är fortfarande bara bebisar, och jag är säker på att vi får se massor av de framöver!

Ett ekipage jag vill lyfta lite extra just nu (och jag lovar att bli bättre på att uppdatera när alla gör något) är Magdalena och Krut! Krut är inte den lättaste hunden i kullen, men de kämpar på, Magdalena utvecklas enormt som hundtränare och är i grunden en tjej med massor av naturliga egenskaper när det kommer till hundträning! Smart, nyfiken, bra tajming, har humor och lekfull, vilket syns i deras träning och det har varit så roligt att följa detta ekipage!
Från att ha mått dåligt vid endast tanken på att tävla, så har de faktiskt redan tagit modet till sig och startat, och jag är sååå stolt över de!!

Debuten blev i rallylydnad, där de, på tre starter, fick med sig två godkända rundor, och det viktigaste av allt, en härlig känsla!
Jag var själv inte hemma när tävlingen var, men fick löpande uppdateringar, vilket jag är tacksam för, och jag kan inte bli mera glad än när hon skriver att det gick ganska bra och att känslan var på topp, att det var såååå roligt att tävla!!! Resultatet är inte alls viktigt, det är känslan som ska hittas, när man hittar känslan, kommer resultaten!

Jag ser så mycket fram emot att få följa alla dessa valpar framöver! Så här har tävlingsresultaten sett ut i sommar:

Krut: 2 godkända rundor i nybörjarklass rallylydnad
Härja: 1a pris lydnadsklass 1, 1a pris lydnadsklass 2, uppflytt till lägreklass, MH
Lycka: 1a pris lydnadsklass 1, 2a pris lydnadsklass 2, MH
Ämper: 1a pris lydnadsklass 1
Nils: 1a pris lydnadsklass 1, 2a pris lydnadsklass 2, godkänd inträdesprov räddningshund
Trøkk: 1a pris lydnadsklass 1, 2a pris lydnadsklass 2, startad appell spår med 10poäng på spåret. MH
Jason: Genomförd MH

Krut & Maggan på bild:
15032251_10202676768116839_5808441511647711481_n

Att bli med valp

IMG_7750Oj vad roligt det är, tiden där vi går och väntar på valpen, först att den ska födas, sedan att vi ska få veta vilken som blir vår, och på att den ska få flytta hem till oss! En ljuvlig tid.

Med alla valpar som kommer hit till oss finns en förhoppning om att det ska bli en bra tävlingshund i framtiden, om det är inom bruks, lydnad, rally, drag eller annat, så är det vad jag önskar i min valp. SJÄLVKLART är det en familjehund och en av mina bästa kompisar i första hand, men målet om tävling finns redan där från dag 1.

Ju fler hundar jag tävlat med, ju mer noggrann blir valptidens lek och ”träning” och jag börjar dag 1!

I början är det mycket lek, att utveckla olika belöningsmetoder och skapa en team känsla ihop med mig. All träning under valptiden, är lek, finns inga krav, och jag använder belöningarna och leken för att forma fram det jag vill ha i valpen. Vissa delar behöver jag lägga mer tid på än andra, och där är det olika från hund till hund. Några har massor med leklust, medan andra inte har lika mycket, samma med samarbetsviljan, några har det med sig, andra behöver jag jobbar mer med. Så tidigt i vårat liv tillsammans kartlägger jag valpen och gör en plan på vad jag behöver plocka fram mer av i just den individen.

 

Redan från början tänker jag tävling med mina valpar, jag förbereder de på allt som kan tänkas hända, störningar, uthållighet, belöningar att använda på tävling, helhet, detaljer, men på en nivå så att valpen lyckas, ser allt som en lek, och tycker om att göra detta tillsammans med mig.

Låter ju enkelt.. eller? Ju tidigare vi börjar, ju enklare blir det tycker jag! Om jag låter valpen vara ”orörd” det första året, som många tycker att de ska vara, så krävs det mycket mer arbete för att få till ett bra samarbete. Då har valpen fått gå i ett år, utan att lära sig att samarbeta med mig, den har fått intressera sig för alla störningar, fått bygga på den självständiga sidan, fått ”klara sig själv” i olika situationer helt utan min inblandning. Jag respekterar de som vill vänta tills valpen är ett år, innan de börjar träna och göra något med de, och säger inte att det är fel, men jag väljer att göra på ett annat sätt, och hoppas att ni kan respektera det! Allt för ofta får man höra att det är bara en valp, låt den vara valp, stackars liten som måste ”jobba” m.m.. Men jag är inte orolig, så länge jag ser allt som en lek, så stärker jag vårat band, får en hel del grundträning med mig och samtidigt har vi jätteroligt!!

 

Bland det första jag gör med mina valpar är lek, jag leker massor, korta pass, och leker, leker, leker! Belönar när valpen drar i leksaken, avslutar leken när den är som roligast, kör byteslek, och utvecklar belöningar med leksak, boll, godis och mig själv.

Snabbt börjar jag även med omvänt lockande, 1,2,3 leken, och att springa runt föremål! Det är så enormt roligt, inga krav och lätt att få till!

 

Grundträningen är enormt viktigt med valpen tycker jag, visst, mina valpar får vara valpar, leka med andra hundar, nosa i gräset, sova, äta, och göra saker som valpar gör, men vi gör även saker tillsammans! Och där bygger vi grundträningen!!

Vill ni få en bra start, en ny chans till en bra start, eller gå tillbaka och träna mer på grundträning, då finns kursen för er!! Klicka in och anmäl er idag för att få följa med oss på denna kurs! Ni kommer att ha roligt, utvecklas, få stabila grunder att bygga vidare på och ha något att träna på under de 16 veckorna kursen pågår!

INFO & ANMÄLAN 

https://youtu.be/_GUBYhK5KvA

Hundsamlare?

flockKan man kalla sig en hundsamlare när man har 20 hundar? Man möts väldigt ofta över förvånad när man berättar att man har 20 hundar… Hur hinner du med alla? Oj, det måste vara dyrt… och många andra frågor får man, och jag får faktiskt en lite konstig känsla när jag berättar och människor blir förvånade, framförallt hundmänniskor, såna som endast har en hund.. Som att jag hela tiden måste försvara mig och verkligen trycka på att mina hundar faktiskt mår rätt bra.. För det tas lite för givet att när man har så många hundar, då hinner man inte med alla, och att slädhundarna är såna hundar som endast bor ute, i hundgård, och får ingen aktivering. Att dom är maskiner och skygga…

Och 4 aussies, hur klarar man av det?? Dom som kräver så mycket..? Men så här är det:

Jag har just nu 20 hundar, antalet varierar, ibland fler och ibland färre. Jag omplacerar hundar som inte passar hos oss, eller platsar i mitt tävlingsspann, och det låter jättehårt för en som verkligen älskar sina hundar, hur kan man omplacera en hund bara för att den inte platsar i ett tävlingsspann?

Jag är tävlingsmänniska ut i fingerspetsarna, och vill tävla på så hög nivå som möjligt, och för det krävs det lite selektering. Och är det så att jag har en hund som inte passar på våran kennel av någon anledning, ex. vis att den inte är ”bra” nog, så hittar jag ett nytt hem till den, inte vilket hem som helst, men ett hem som passar och där den hunden får det bra och blir älskad. Skulle jag vara egoistisk och tänka på mig själv, för ja, att ta farväl av en hund är jobbigt, så skulle jag haft kvar alla hundar, men för hundens bästa så hittar jag nya hem, där de får uppmärksamhet och tid! För jag vill inte ha hundar stående som inte kan följa med på träningsrundan eller inte få nog med aktivering. Hundar som blir för gamla för tävlingsspannet får bli soffhundar 🙂

Mina slädhundar aktiveras dagligen, här krävs ingen särskild lydnadsträning förutom vardagslydnad, som inkallning och gå i koppel. Har nog ingen slädhund som kan ex.vis ”sitt” på kommando, men det har vi ingen användning för 🙂 Den viktigaste aktiveringen för slädhundarna är att få röra på sig, och det får dom, även om dom är just nu 14 stycken, så kan jag ta med mig alla samtidigt på promenaden, tillsammans med mina 4 aussies Ebbot, våran vorsteh och Rask, våran weimaraner. Så den aktiveringen tar inte så mycket längre tid än för en hundägare som har en hund…

Under vintern är det träning med släde, men även då tränas fler hundar samtidigt.

Slädhundarna får även bo inne, och mysa i soffan, vilket dom älskar.

Och dom fyra lurviga då? Om man planerar sin träning så räcker 5 minuter träning långt 😉 Just nu är det Turbo och Takida som får tävlingsträning, Trøkk får valpträning och Quoia är gårdshund, vilket hon trivs bra med!

Jag tror nog att mina aussies är rätt nöjda med sitt liv, dom har även stenkoll på att vakta gården, och ha koll på slädhundarna.  De får även mycket fysisk träning.

Jag älskar verkligen alla mina hundar, och skulle inte byta bort mitt liv, jag lägger hellre båtmina pengar på hundarna än på nya kläder. Jag lär mig enormt mycket av min flock, och är så tacksam över att jag får leva med de! Det mesta av min lediga tid går till hundarna, och det är det livet jag väljer att leva. Jag kanske inte har samma sociala liv som många andra, men har heller inget behov av det, man har ju facebook 😉

Av mina 20 hundar är 17 meriterade på något sätt….  dom 3 som inte har meriter är för unga, så där kommer meriterna, det är jag säker på!

Slädhundarna har EM guld, SM guld, VM Brons m.m!!

resten av flocken har bruks, lydnad, vallning och utställningsmeriter…

Så JA, jag hinner med mina hundar, annars hade vi aldrig haft de meriterna… 🙂 Hur jag gör, kan jag inte svara på, men det verkar fungera 😉

Och JA, min ”hobby” är dyr.. sponsorer sökes 😉

Och ni är välkomna på ett besök när ni vill!! 🙂

Valpträff

I helgen har det varit valpträff för tAKIDA kullen, som nu är drygt 4 mnd. Ni som inte gillar att läsa skryt, eller ni som gillar jantelagen, kan sluta läsa nu! 😉

IMG_40127 av valparna kunde komma, och det var så roligt att träffa dessa små stjärnor igen!!! Och ja, vilka stjärnor de är allihopa! Vi började med lite spår, sen körde vi lite Nose Work, där de fick leta efter kongbitar som vi gömd / tejpat fast på stolar som stod huller i buller, och helt otroligt hur snabbt de förstod att det var kongen de skulle leta!! Efter det provade vi på lite mörkersök inomhus, där ägaren sprang in i en mörk korridor med flera rum, och gömde sig någon stans. Ingen av valparna hade något problem med mörker eller den nya miljön, och letade på riktigt bra! Alla lyckades hitta utan hjälp!!

Sen var vi och valparna rätt trötta, det blev en promenad i skogen innan middag, och avslut för dagen.

IMG_4216Dag 2 började vi även då med spår, hårda spår på grus och asfalt, alla valpar har stort spårintresse, även om asfalt kanske blev lite svårt för några av de, så löste de det! Efter det var det uppletande, och vi vallade av en 50 meter djup korridor. Så imponerande att se valparna, de jobbar riktigt bra, även om inte alla förstod vad de skulle göra med föremålen, men de är fokuserade i arbetet, och ingen av valparna försökte ens att springa till syskonen som stod och tittade IMG_4046på, de ville bara jobba ihop med sin förare! Flera gånger under helgen påpekade vi att det är lätt att glömma bort att de endast är bebisar, då deras arbetsfokus är så stort!

IMG_4580Sen blev det bus och lek på myren, innan vi åkte och körde lite lydnadsträning med bland annat ingångar på plan, inkallning med störningar, försök till gruppbild och mera bus och lek! Alla älskar att springa runt och leka, men får de välja så väljer de faktiskt att få träna ihop med sin ägare, små arbetsmyror allihopa!!

IMG_3753Jag är så stolt som uppfödare, att se dessa valpar utvecklas, att se deras ägare förvalta de på bästa möjliga sätt, och de är verkligen mer än jag ens kunde drömma om när jag planerade kullen! Glada, sociala, öppna, lättbelönade, leklust, fokuserade, galna och riktigt snygga 🙂 Ser verkligen fram emot fortsättningen och det här är hundar som kommer synas framöver, det är jag säker på!!

IMG_5346 Försök till gruppbild.. ja, det här var nog det närmaste vi kom :p

och efter lägre kommer högre, och sen……ELIT!!

tubbeDebuten i högresöket har vi gjort idag! Kul!! Igår kväll gjorde jag även min domardebut på lydnadsplan, och det kändes bra, roligt och kul!! Det spöregnade, jag var dyngblöt, mina hundar var blöta efter kvällsrastningen, och det mesta var blött när jag kröp under täcket i bussen.. Nåja, klart hundarna ska sova i sängen 😉

I morse regnade det inte, det var grått, men inget regn iaf! Upprop kl 07:00, och platsliggning direkt…. Vi har jobbat en hel del med platsliggningen, då jag från början hade bråttom med den, gav han dåligt med träning och vi gjorde en del misslyckade platsliggningar på lydnadstävlingar, tränade, fick ordning på det, och sedan backade vi i träningen på en tävling i sommar där han stördes.. Så, jag är inte alls lugn inför platsliggningen! Men han låg! Så, en bra början, och jag var nöjd! Sen var det uppletande, och där kände jag inte igen honom alls, han kändes seg, nonchalant, olydig, ointresserad.. Han sprang ut, hittade ett föremål ganska snabbt och skötte allt fint, sen sprang han ut, och var mest utanför rutan, lyssnade inte på mina visslingar som betyder att han ska söka sig mot mig, jag fick ta i, och då kom han, utan näsan på.. vindmarkerade ett föremål två gånger, men släppte det, så jag vet inte riktigt vad som flög i han..! Dock har vi inte tränat uppletande alls sedan RM, där han inte hittade nåt föremål, så jag får ju skylla mig själv! Klantigt Cari!!

Bryt ihop och kom igen!! Dags för söket, och det skulle ju bli roligt, och en bra träning om inget annat! Gick fin fint ju! Första skicken ut i hörnen gick han jättefint! Ja, han gick fint hela tiden faktiskt! och förutom att gå fint, så skötte han figuranterna skitsnyggt om jag själv får säga, och domarna påpekade faktiskt det några gånger oxå, att han hade enormt fina påvis, och skötte sig vid figgen och transporterna! Duktiga blåa vovven! Och lyckliga mig när han hittat alla figgarna, och vi fick 10 poäng från båda domarna!! ALLTSÅ, FATTA!? 10 poäng i högre sök!!!! Så jäkla glad över det!

Bara resten kvar, och visst, en bra dag kan vi säkert få ihop nog poäng till uppflytt, men det finns massor kvar att träna på innan jag vågar känna mig lite mer säker.. Nå, Turbo var iaf på gång inför lydnaden, han älskar verkligen att tävla den där hunden!! Fin fint fritt följ, lugn och samlad, dock blev han lite het mot slutet, men höll ihop superbra! Ja, verkligen superbra!!

Inkallningen med ställande gick fint, han är ju ingen hund som tar i från tårna i fartmomenten, men håller ett ”lagom” tempo, stannar rätt bra…

Framåtsändandet, ja, vad ska jag säga… Senaste lydnadspasset körde vi en del ruta och konskick, vilket visade sig vara en miss idag, han låste på ena hörnkonan när vi ställde upp för framåtsändande, och vi har kört så lite med grupp, så han fick helt fel fokus, och gick mot konerna, så på tillbakavägen bröt jag honom.. Träna, träna, träna!!

Krypet, ja, han kryper ju snyggt, halt, och kryp igen, upp en sväng och sedan lite hög.. Träna mer och längre sträckor..

Skallet gick faktiskt fint, han behöver lite mer jämnt skall, men han var tyst där han skulle vara tyst och skällde när han skulle 😉

Tungapporten gick fint, lite dåligt avslut bara, men bra tempo.

Hoppet, gick fint ut, nära tjuvstart på tillbakavägen, men vi klarade oss på håret 😉

Här kommer poängen:

FRITT FÖLJ: 10 – 9
INKALLNING MED STÄLLANDE: 9-9
FRAMÅTSÄNDANDE: 0-0
KRYPANDE: 8,5-7,5
SKALL: 8-8,5
TUNGAPPORT: 9-8
HOPP ÖVER HINDER: 10-9
PLATSLIGGNING: 10-10

specialen:
SÖKET: 10-10
UPPLETANDE: 6-6

TOTAL: 512,5 poäng och UPPFLYTT till ELIT SÖK!!!!!!!!!

Nu ska vi jaga CERT :p

Nu var det bar